mrt 05, 2018

3 weetjes over Ice Tea

Lipton is één van ’s werelds meest bekende merken van thee en wordt verkocht in meer dan 150 landen. In België is Lipton Ice Tea het tweede grootste merk in de frisdrankenmarkt. Sir Thomas Lipton uit Schotland heeft de ‘Lipton Tea Company’ opgericht aan het einde van de 19de eeuw. Maar … wat wist jij dit al over de Ice Tea van Lipton?

 

1. Ontwikkeld in België

De klassieke Lipton Ice Tea werd in 1978 ontwikkeld in … België. De verfrissende, lichtbruisende ijsthee veroverde meteen de harten van jong en oud. De perfecte manier om deze ijsthee te serveren? In een bolvormig glas met ijsblokjes en een partje sinaasappel. Ge-nie-ten! Door het grote succes werd enkele jaren geleden een nieuwe variant gelanceerd. Deze keer niet op basis van zwarte thee, maar op basis van groene thee. Et voila: Lipton Ice Tea Green was geboren!

 

Tip: bij Panos kan jij je favoriete ijsthee in een gekoeld blikje van 33 cl of een flesje van 50 cl kopen. Geniet ervan in combinatie met een belegd broodje en bespaar € 0,30 dankzij het goeiemiddagmenu.

 

2. Wereldwijd populair

Ijsthee is niet alleen populair in ons land, maar doet het wereldwijd erg goed. Vooral in landen waar de temperaturen vaak de pan uit swingen zoals Brazilië en Thailand. De grootste ijstheedrinkers blijven de Amerikanen. Ze maken ijsthee vaak zelf en serveren het in grote jars op barbecues en feestjes. Half and half is er ook populair. Dat is een combinatie van ½ ijsthee en ½ frisdrank. Waarom? Omdat ze ’t graag lekker zoet drinken!

 

3. 45% minder suiker

Lipton gaat daar graag tegenin door een Ice Tea te lanceren met 45% minder suiker dan de meest gedronken frisdranken in België. Daardoor is de suikerverlaging goed voor een jaarlijkse besparing van 500 miljoen suikerklontjes in België. Say whaaat?! Hiervoor ging Lipton niet over één nacht ijs. Integendeel, Engelse onderzoekers sleutelden vier jaar lang aan het nieuwe recept dat als lekkerste uit de test kwam. Goed nieuws: de ijsthee met minder suiker is vanaf maart 2018 beschikbaar bij Panos.