okt 29, 2018

6 x herfstvakantie tips

Het leek nog maar gisteren dat je jouw kinderen aan de schoolpoort afzette en er een nieuw schooljaar startte. Maar niets is minder waar, ’t is alweer herfstvakantie. Nog helemaal geen idee hoe je deze keer de kinderen braaf bezighoudt? Zoek heil in deze plezant krokante tips!

Bibber en beef

Zijn je kinderen ook gek op Halloween, maar zijn ze ‘trick or treat’ ondertussen al beu gezegd en willen ze meer actie? Wat dacht je dan van een pretpark! Tijdens Halloween veranderen de pretparken in echte griezelscenario’s. Laat de adrenaline door je lijf gieren tijdens een rit op de rollercoaster. Is dat niet akelig genoeg, dan loopt er vast en zeker een skelet of zombie rond die je de schrik van je leven bezorgt, moe-ha-ha-ha!

Met je neus in de boeken

Kan jij dochter- of zoonlief niet bekoren met actie, maar verslinden ze liever een vakantie lang strips of boeken? Dan halen ze vast en zeker hun hart op tijdens de Boekenbeurs in Antwerpen. Vanaf 28 oktober tot en met 11 november vind je hier stapels boeken voor jong en oud en wie weet komt jullie favoriete auteur wel signeren!

Eerst poffen, erna neerploffen

Wat is een herfstvakantie zonder een herfstwandeling! Trek je stoutste schoenen (lees: regenlaarzen) aan en spring samen in de plassen, gooi de blaadjes zo hoog als je kan en ga op zoek naar kastanjes. De eetbare variant is de tamme kastanje en herken je aan de meer stekelige bolster waar ze in huizen. De kastanjes zelf hebben ook een soort van pluimpje. Wat je doet met de verzameling kastanjes? Poffen natuurlijk! Pof ze in de pan of in de oven, et voilà! De ideale herfstsnack om ’s avonds mee in de zetel neer te ploffen.

Avondje onder ons, onder de dons

Soms moet je niet ver gaan zoeken om het gezellig te hebben met je kroost. Pop wat maïs tot popcorn, pyjama aan, warm dekentje dabei en kruip lekker dicht bij mekaar tijdens een hartverwarmende film. Wat dacht je van Coco om het belang van familie in de kijker te zetten of laat je meezuigen door de magische wereld van Fantastic Beasts.

Voor echte koekjesmonsters

Is het weer te guur en zie je het niet zitten om regen en wind te trotseren? Blijf dan lekker binnen en maak koekjes in alle geuren, kleuren en vormen. Laat de creativiteit van de kinderen volledig de vrije loop. Enfin, toch wat betreft de vorm! Op vlak van receptuur hou je ze misschien wel best in de gaten…

Shake it like a freakshake

Heb je iets te veel koekjes gebakken samen met de kinderen en ben je op zoek naar iets verrassender? Waarom dan geen freakshake maken? Begin met een warme chocomelk en top hem met alles wat je liefhebt! Wedden dat jullie na het maken van de freakshake nog even zoet zijn met hem ook op te slurpen?

Panos tip: Gebruik onze mini donuts voor een extra vrolijke toets! 

Op zoek naar meer doe-tips met je familie? Check dan snel deze blogpost!

Bron gif-beelden: giphy.com