jun 11, 2018

Dezelfde lekkernij, helemaal vleesvrij

Voor het vierde jaar op rij start vandaag een wereldwijde ‘Meat Free Week’ . Oftewel, een vleesloze week waarop vegetarisme in de schijnwerpers wordt gezet. Want zelfs wanneer je slechts af en toe kiest voor een vegetarisch alternatief, help je een handje mee aan het welzijn van onze aarde. Ook bij Panos proberen we voldoende veggie aan te bieden. Vandaag laten we je kennis maken met de nieuwste telg van de Plezantste Familie: de Smokey Veggie.

De initatiefnemers achter de ‘World Meat Free Week’ willen zeker niet iedereen zomaar verplichten om plots over te schakelen naar een vegetarisch eetpatroon, maar ze willen wel zoveel mogelijk mensen bewust maken van de gevolgen van onze vleesconsumptie, de impact op het mileu en het effect dat zelfs een kleine aanpassing kan hebben. De campagne heeft duidelijk zijn effect niet gemist, want steeds meer mensen worden de laatste jaren flexitariër en zetten dus regelmatig een keertje geen vlees op het menu.

Bij Panos hebben we ons oor te luister gelegd bij onze klanten om te ontdekken wat zij belangrijk én lekker vinden. En ook sommige onder jullie zijn op zoek naar alternatieven zonder vlees, voor gezondheidsredenen, omwille van het milieu of om gewoon wat variatie te creëeren. Eten is nu eenmaal een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven en dat mag tegenwoordig gerust een beetje spannender zijn.

En of we geluisterd hebben! Met ons nieuwe Foodie-concept introduceren we voor jullie onze nieuwste creatie van de chef, de Smokey Veggie en vegetarische versie van het Smokey American broodje. Tussen de baguette vind je tomatentartaar, baconnaise met BBQ-kruiden, tuinkers en gebakken ui, maar de américain werd in de vegetarische versie vervangen door een veggie spread. Een ideaal broodje voor de Panosfans die op zoek zijn naar een originele smaakervaring, zonder vlees! Wedden dat je het verschil niet proeft? (Psst, proef ook onze andere nieuwe Foodie broodjes!)

Met deze nieuwe toevoeging is het vegetarische assortiment van Panos weer een beetje groter geworden. Hongertje gekregen? Spring dan snel binnen voor een Smokey Veggie of één van onze andere vegetarische broodjes, zoals het broodje Hummus Curry (dat zelfs 100% vegan is) of Hummus Basilicum. Eet smakelijk!

Wist-je-dat … je door slechts één maaltijd te vervangen door een vegetarisch alternatief, je maar liefst 9 keer het dagelijkse watergebruik van een gemiddelde mens uitspaart? Indrukwekkend, toch? Op deze website kan je zelf de impact van jouw vleesloze keuzes berekenen.