jul 02, 2018

Lunch on the go in … Antwerpen

Lunchen doen we steeds vaker snel onderweg. Wil je liever een keertje een echte break? Ga dan eens op zoek naar meer onverwachte lunchplekjes zoals Julie Vermeire. Zij trekt deze zomer door Vlaanderen om ons de leukste Panos Lunchplekjes voor te stellen. Vandaag Wij stellen je vandaag voor Julies vijf favoriete Panos Lunchplekjes voor in de bruisende shop-en cultuurstad Antwerpen. Dus hop snel een Panoswinkel binnen voor een lunch on the go en verken de stad!

 

Voor de zonnekloppers onder de shoppers

Toe aan een pauze tijdens het shoppen? Op een steenworp van de Grote Markt vind je ’t Vlot, een ponton aan de Schelde dat vooral op zonnige dagen een populair plekje is om je dag even te onderbreken. Breng je lunch mee en geniet van het uitzicht en de gezellige bedrijvigheid.

Wist je dat …

’t Vlot de officiële aanmeerplaats van de plezierboot Flandria is?

Place to be: Steenplein 21, 2000 Antwerpen

Van Panos tot picknickspot: 8 min te voet (Panos Eiermarkt)

 

Voor wie op zoek is naar een verborgen oase

Middenin de stad ligt al meer dan 200 jaar een prachtig stukje groen verborgen aan de Leopoldstraat. Je kan er gratis een groot aantal uitzonderlijke bomen, struiken en uitheemse planten bewonderen. In de zomer is de tuin de hele dag geopend van 8u tot 20u.

Wist je dat …

de Plantentuin aanvankelijk de plek was waar geneeskrachtige planten en kruiden gekweekt werden voor het aanpalende Sint-Elisabethhospitaal?

Place to be: Leopoldstraat 24, 2000 Antwerpen

Van Panos tot picknickspot: 7 min te voet (Panos Meir)

Voor de geschiedenisliefhebbers

Heb je tijd te doden in de buurt van het station Antwerpen-Berchem? Een kleine wandeling brengt je naar het Groen Kwartier. De site van het voormalige militair hospitaal werd de laatste jaren omgetoverd tot een autovrije zone waar het heerlijk rustig vertoeven is. Perfect voor een gezellige picknick in een historisch kader.

Wist je dat

het bekende restaurant The Jane gevestigd is in de oude kapel van de site?

Place to be: Artsen Zonder Grenzenstraat 2, 2018 Antwerpen

Van Panos tot picknickspot: 11 min te voet (Panos Rail Antwerpen-Berchem)

Voor wie iets meer tijd heeft

Wil je echt even iets helemaal anders én genieten van het mooiste uitzicht over Antwerpen? Dan moet je op Linkeroever zijn. Vanuit het historisch centrum wandel je via de legendarische Sint-Annatunnel naar de overkant van de Schelde. Of je neemt ter hoogte van het Steen de gratis veerboot naar de andere oever. Zoek een gezellig plekje op en geniet van de rust in dit bijzondere deel van de stad.

Wist je dat …

de 572 meter lange Sint-Annatunnel de twee oevers van de Schelde al sinds 1933 met elkaar verbindt? Daardoor wandel je op minder dan een kwartier naar de overkant.

Place to be:

Sint-Annatunnel, 2000 Antwerpen OF Veerdienst vanaf Steenplein 21, 2000 Antwerpen

Van Panos tot picknickspot: 11 min te voet (Panos Nationalestraat)

Voor wie even wil schuilen

Last van de grillen van het Belgische weer? In de hippe buurt van het Eilandje heb je gratis toegang tot de wandelboulevard van het Museum Aan de Stroom. Aan het onthaal kan je zelfs een picknickdekentje lenen. Zo zit je letterlijk hoog en droog! Klaart het op? Neem dan zeker ook even een kijkje vanop het panoramisch terras op de bovenste verdieping.

Wist je dat …

de achtste verdieping tijdens de blokperiodes ter beschikking wordt gesteld van de Antwerpse studenten?

Place to be: Hanzestedenplaats 1, 2000 Antwerpen.

Van Panos tot picknickspot: 14 min te voet (Panos Eiermarkt)

Heb je één of meerdere van onze picknickspots uitgetest? Laat het ons dan weten via sociale media en gebruik de hashtag #Panoslunchplekje.

PS Vergeet zeker niet je afval weer mee te nemen na je picknick. Zo houden we onze favoriete hotspots voor iedereen netjes en gezellig. Veel lunchplezier!