jan 17, 2018

ontbijtmand! Neem deel aan onze ontbijtenquête.

Panos lanceerde een tweetal jaar geleden grote-ontbijt-enquête bij haar klanten. In wat volgt, zetten we de meest opmerkelijke resultaten op een rij. Bij deze ook een oproep om deel te nemen aan de volgende enquête. Tip: iedereen die meedoet, maakt kans op een Panos-ontbijtmand.

 

81% van onze klanten ontbijt elke dag

We zijn erg blij dat de meeste van onze klanten met plezier uit bed springen zonder hun ontbijt over te slaan, want een voedzaam ontbijt geeft je een hele dag energie: BAM! We merken wel kleine verschillen op: zo blijkt dat Franstalige mannen iets minder vaak ontbijten dan Nederlandstalige vrouwen. En hoe jonger onze klanten, hoe minder vaak ze ontbijten. Onze tip? Met een gezond ontbijt ‘on the go’ zoals onze goeiemorgen yoghurt of onze seizoensverse fruit cup zit je altijd goed.

 

Brood met zoet beleg blijft populair

De meesten onder jullie zweren nog altijd bij hun boterham met choco of confituur. Maar liefst 57% zegt dit geregeld te eten. Ook brood met hartig beleg en koffiekoeken blijven ontzettend populair. Geen wonder dat onze verse belegde broodjes en onze croissant met ham en kaas ook ’s morgens zo vlot over de toonbank gaan! Slechts 30% eet ontbijtgranen, havermoutpap of yoghurt en slechts 27% eet fruit als ontbijt. 

 

Koffie, koffie, koffie

64% van onze klanten drinkt graag koffie (genre lungo) bij het ontbijt, 22% drinkt liever water, 20% drinkt thee en 19% drinkt chocolademelk. Opmerkelijk: slechts 8% van onze klanten drinkt een speciale koffie (genre cappuccino) bij het ontbijt. Zou dat te wijten zijn aan een gebrek aan een goede koffiemachine of tijdsgebrek? Hoe het ook zij: onze speciale koffies staan op elk moment van de dag voor je klaar! Een latte macchiato of een latte oreo? Aan jou de keuze!

 

Snel, stevig en smakelijk

Voor 1 op 3 klanten moet ontbijten vooral snel gaan. Een uitgebreid ontbijt met eitjes en spek is eerder iets voor in ’t weekend. Bijna de helft wil ook een stevig ontbijt, waarmee je verder kan tot aan de middag en iets meer dan de helft kiest resoluut voor smaak. Voor hen moet een ontbijt in de eerste plaats lekker zijn. En jullie gezondheid? Ook daar liggen jullie van wakker … of staan jullie voor op. 45% probeert dagelijks gezonde keuzes te maken. Hoe ouder, hoe gezonder. Verstand komt met de jaren, zeker? 😉

 

Gezond ontbijten, lunchen of snacken?

Het kan bij Panos!